0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Cebula
0.5 szt - Cukinia
4 szt - Jajka
1 szt - Mozarella w kulce
1 szt - Pomidor duży -
1 pęczek - Szczypiorek
1 ząbek - Czosnek niedźwiedzi
0.5 łyżeczki - Bazylia suszona
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomidorowy omlet

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni do zarumienienia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w półplasterki cukinię. Smażymy mieszając do zmiękczenia cukinii.

2. Solimy do smaku. Połowę mozzarelli pokrojoną w kostkę mieszamy z jajami, solimy i pieprzymy. Mieszankę wylewamy na patelnię.

3. Pomidora i drugą połowę mozzarelli kroimy także w kostkę. Wrzucamy na wierzch, posypujemy bazylią, lekko solimy. Dusimy pod przykryciem do ścięcia produktów.

4. Gotowy omlet posypujemy szczypiorkiem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
669aa906014076771919adc5
poprzednie
Drożdżowe bułeczki
054d29acd359dcb3e4b642ae
następne
Czekoladowe ciacho
669aa906014076771919adc5
poprzednie
Drożdżowe bułeczki
054d29acd359dcb3e4b642ae
następne
Czekoladowe ciacho

Dodaj komentarz