Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. W garnku rozpuszczamy masło z cukrem. Do ciepłego ale nie gorącego masła dodajemy ser z wiaderka i jajka, mieszamy na jednolitą konsystencję. Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera. Całość gotujemy na małym ogniu, ciagle mieszamy, aż masa zgęstnieje.
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dno herbatniki, na które wykładamy gorącą masę serową i przykrywamy drugą warstwą ciastek. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
3. Zamrożone maliny lekko rozmrażamy. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Jeszcze zimne maliny mieszamy z gorącą galaretką. Po czym masę ugniatamy, aby maliny się rozdrobniły. Gdy masa będzie gęstniała wylewamy na ciasto, które chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc.
SMACZNEGO 🙂