0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 kg - Twaróg sernikowy
4 szt - Jajka
3/4 szkl Cukier może być erytrytol
3/4 szkl - Mleko 200 ml
3 szt - Budyń waniliowy
200 g - Masło
1 paczka - Maliny mrożone
1 szt - Galaretka malinowa
2 paczki - Herbatniki kakaowe po 150 g każda

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sernik gotowany z malinami

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. W garnku rozpuszczamy masło z cukrem. Do ciepłego ale nie gorącego masła dodajemy ser z wiaderka i jajka, mieszamy na jednolitą konsystencję. Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera. Całość gotujemy na małym ogniu, ciagle mieszamy, aż masa zgęstnieje.

2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dno herbatniki, na które wykładamy gorącą masę serową i przykrywamy drugą warstwą ciastek. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

3. Zamrożone maliny lekko rozmrażamy. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Jeszcze zimne maliny mieszamy z gorącą galaretką. Po czym masę ugniatamy, aby maliny się rozdrobniły. Gdy masa będzie gęstniała wylewamy na ciasto, które chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1678635852747
poprzednie
Łosoś w pistacjach
fba3653aca117f606e917158
następne
Sałatka z mixu sałat i tuńczyka
1678635852747
poprzednie
Łosoś w pistacjach
fba3653aca117f606e917158
następne
Sałatka z mixu sałat i tuńczyka

Dodaj komentarz