0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
500 g - Filet z indyka
PRZYPRAWY DO MIĘSA:
0.5 łyżeczki - Sól
0.5 łyżeczki - Pieprz
1 łyżeczka - Papryka słodka
POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
1 szt - Cebula
7 szt - Pomidory suszone w zalewie
250 ml - Śmietana 30 1 szklanka
2 łyżki - Natka pietruszki
0.3 szkl - Groszek zielony może być mrożony
1 szt - Marchew mała lub połowa dużej
Olej rzepakowy do usmażenia cebuli oraz mięsa
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pierś z indyka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

  • PRZYPRAWY DO MIĘSA:

  • POZOSTAŁE SKŁADNIKI:

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Mięso pokroić w paski lub kostkę.  Posypać przyprawami i odstawić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni do zarumienienia. Dodać groszek oraz startą na dużych oczkach marchewkę. Chwilę podsmażyć do zmiękczenia warzyw. Lekko posolić i wymieszać.
  2. Na tej samej patelni usmażyć kawałki mięsa z obu stron na złoty kolor
  3. Suszone pomidory z zalewy posiekać bardzo drobno, natkę pietruszki także poszatkować i wszystko łącznie wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Na patelnię z zawartością mięsa, warzyw i cebuli wlać śmietankę z pomidorami i pietruszką. Całość trzymać około 3 minut na niedużym ogniu aż śmietanka lekko zgęstnieje. (W razie konieczności danie lekko doprawić solą i pieprzem).
  5. Podawać z ryżem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1693310572345
poprzednie
Sałatka z rukoli i orzechów nerkowca
1694519771668
następne
Tofu z cukinią
1693310572345
poprzednie
Sałatka z rukoli i orzechów nerkowca
1694519771668
następne
Tofu z cukinią

Dodaj komentarz