0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2.5 szkl - Mąka pszenna
trochę więcej niż połowa szkl - Cukier
1/2 szkl - Olej rzepakowy
2 szt - Jajka
1 szkl - Kefir naturalny
2 łyżeczki - Proszek do pieczenia
2 szkl - Czerwona porzeczka u mnie mrożona, może być świeża
2 łyżki - Cukier brązowy do czerwonej porzeczki
KRUSZONKA
niecała połowa kostki Masło
2 lub 3 łyżki - Cukier brązowy
1/2 szkl - Mąka pszenna

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Ciasto z czerwoną porzeczką łyżką mieszane

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 35 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • KRUSZONKA

Przygotowanie

Udostęnij

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

1. Czerwoną porzeczkę zasypać cukrem i odstawić.

2. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko mieszamy.

3. Następnie w innej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, którą stopniowo dodajemy do ww. mokrych składników. Na koniec dodajemy olej i ponownie wszystko mieszamy tylko do połączenia.

4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do blaszki 30 na 20 wyłożoną papierem do pieczenia przelewamy masę. Na wierzch układamy porzeczkę i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka około 45 min.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
e01a3d1e8a37ce010f5d4562
poprzednie
Makaron collezione z cukinią w sosie śmietanowym
pancakes gb65ef4a23 1280
następne
Ciasto na naleśniki
e01a3d1e8a37ce010f5d4562
poprzednie
Makaron collezione z cukinią w sosie śmietanowym
pancakes gb65ef4a23 1280
następne
Ciasto na naleśniki

Dodaj komentarz