0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
połowa opakowania - Makaron świderki kolorowy
250 g - Pieczarki
2 łyżki - Masło
1 szt - Cebula czerwona mała
połowa szkl - Śmietanka 30%
250 g - Pomidorki koktajlowe do przystrojenia
połowa pęczka - Szczypiorek do przystrojenia
do przystrojenia Parmezan
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Makaron z sosem pieczarkowym i pomidorkami

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w półplasterki lub drobniej pieczarki, smażymy do miękkości, od czasu do czasu mieszając.

3. Doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy śmietankę, podgrzewamy na malutkiej mocy palnika, do czasu aż sos zgęstnieje.

4. Dodajemy makaron, mieszamy. Wykładamy na talerz, na wierzch układamy kilka połówek pomidorków, posypujemy szczypiorkiem i parmezanem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
4a873656286f16965194fb49
poprzednie
Śniadaniowe kanapeczki z awokado, rukolą, jajeczkiem i rzodkiewką ???
6b1e303dd56972f5fcce0c5d
następne
Tarta ze śliwkami
4a873656286f16965194fb49
poprzednie
Śniadaniowe kanapeczki z awokado, rukolą, jajeczkiem i rzodkiewką ???
6b1e303dd56972f5fcce0c5d
następne
Tarta ze śliwkami

Dodaj komentarz