0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Brokuł
6 szt - Jajka
2 garście - Pomidorki koktajlowe
4 łyżki - Nasiona słonecznika
4 łyżki - Pestki dyni
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka brokułowo – jajeczna

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, jajka gotujemy na twardo.

2. Pomidorki kroimy na połówki. Słonecznik i pestki dyni prażymy na patelni. Jaja obieramy i kroimy w ósemki.

3. Na talerzu łączymy wszystkie składniki, lekko doprawiamy do smaku, dodajemy pestki słonecznika i dyni.

Propozycja podania: z grzankami. Można także przygotować sos czosnkowy i polać nim danie.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
afcb3049fc65a0e0f0c06969
poprzednie
Trójsmakowe ciasteczka drożdżowe
509bc6e35db69ea785b672d3
następne
Śniadaniowa sałatka z rzodkiewką
afcb3049fc65a0e0f0c06969
poprzednie
Trójsmakowe ciasteczka drożdżowe
509bc6e35db69ea785b672d3
następne
Śniadaniowa sałatka z rzodkiewką

Dodaj komentarz