0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
300 g - Twaróg półtłusty
100 g - Masło połowa kostki
2 szklanki - Mąka niepełne
1.5 łyżeczki - Proszek do pieczenia
5 łyżek - Erytrytol
DODATKOWO
0.5 słoika - Powidła śliwkowe
0.5 tabliczki - Czekolada mleczna
2 łyżki - Krem orzechowy

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Twarogowe rogaliki

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 45 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • DODATKOWO

Przygotowanie

Udostęnij

1. Wszystkie składniki zagniatamy, ciasto chłodzimy w lodówce 20 minut.

2. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na 2 porcje, rozwałkowujemy, tniemy na podłużne trójkąty.

3. Na każdy trójkąt nakładamy powidła lub krem czekoladowo orzechowy (roztapiamy połowę tabliczki czekolady mlecznej i dodajemy 2 łyżki kremu orzechowego, mieszamy).

4. Każdy trójkąt ciasta zwijamy tworząc kształt rogalika. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 20, 25 min w temperaturze 180 stopni.

Po wystudzeniu rogaliki można polać roztopioną czekoladą bądź oprószyć cukrem pudrem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
e05b38388373c5bb9fca99ed
poprzednie
Pudding bananowo truskawkowy
b8977c589716d1724f429094
następne
Tortellini z fasolką
e05b38388373c5bb9fca99ed
poprzednie
Pudding bananowo truskawkowy
b8977c589716d1724f429094
następne
Tortellini z fasolką

Dodaj komentarz