0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
pęczek - Rzodkiewka
1 szt - Ogórek długi
pęczek - Szczypiorek
6 szt - Jajka
2 łyżki - Majonez
2 łyżki - Jogurt naturalny
1 lub 2 ząbki - Czosnek niedźwiedzi
3 łyżki - Nasiona słonecznika
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Jajka na pierzynce

Cechy dania:
  • Słone
  • 25 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Jaja ugotować na średnio twardo. Słonecznik podprażyć na suchej patelni.

2. Wszystkie warzywa pokroić w kosteczkę, dodać do nich majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku i wymieszać.

3. Pierzynkę z warzyw ułożyć na półmisku, położyć na nią ugotowane połówki jajek. Posypać słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem.

SMACZNEGO

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
Featured Image
poprzednie
Zdrowe śniadanko
ee2dc639007b9b3225542722
następne
Zupa krem z białych warzyw
Featured Image
poprzednie
Zdrowe śniadanko
ee2dc639007b9b3225542722
następne
Zupa krem z białych warzyw

Dodaj komentarz