0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Kalafior
5 szt - Ziemniaki
2 szt - Pietruszka korzeń
1 mała szt - Seler korzeń
1 szt - Cebula
2 ząbki - Czosnek niedźwiedzi
1 szt - Por biała część
połowa kubeczka - Śmietana 30
2 szkl - Bulion warzywny lub więcej w zależności od gęstości zupy
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Zupa krem z białych warzyw

Cechy dania:
  • Łagodne
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę, pora pokroić w talarki. Wszystko przełożyć do garnka i zeszklić na oleju.

2. Następnie dodać pokrojonego w kostkę selera, ziemniaki, pietruszkę i różyczki kalafiora. Smażyć mieszając około 3 minuty.

3. Zalać bulionem, doprawić do smaku. Gotować na średniej mocy palnika do miękkości warzyw.

4. Wszystko zmiksować na krem, dodać śmietankę i podgotować.

PS. Propozycja podania z grzankami.

SMACZNEGO

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
987ff9ac266ec440558255a7 1
poprzednie
Jajka na pierzynce
6c51752e5e86a3d9cbfa712b
następne
Babka z bakaliami
987ff9ac266ec440558255a7 1
poprzednie
Jajka na pierzynce
6c51752e5e86a3d9cbfa712b
następne
Babka z bakaliami

Dodaj komentarz