0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 opakowania - Ryż biały
1 szt - Cukinia średnio duża bądź 2 małe
pęczek - Natka pietruszki
1 szt - Cebula bądź 2 małe
1 opakowanie Cząstki białkowe wegetariańskie dostępne w sklepie sieci Lidl na dziale wege
1 duży ząbek - Czosnek niedźwiedzi
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Wege jednogarnkowy obiadek

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

2. Cukinię pokroić w pół talarki i dodać do cebuli i czosnku, smażyć do miękkości. Przyprawić do smaku. Dodać cząstki białkowe wege. Wymieszać.

3. Dodać ryż do dania, wymieszać. Udekorować pokrojoną natka pietruszki.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1675186972266
poprzednie
Zupa fasolowa w stylu Wege
056ec60f7806ceed597f0ee7
następne
Tiramisu
1675186972266
poprzednie
Zupa fasolowa w stylu Wege
056ec60f7806ceed597f0ee7
następne
Tiramisu

Dodaj komentarz