0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
500 g - Serek mascarpone
6 łyżek - Cukier puder
3 szt - Jajka
250 g - Biszkopty
1 szkl - Kawa espresso
2 łyżki - Kakao do oprószenia
szczypta - Sól
1 kieliszek Amaretto bądź inny alkohol opcjonalnie

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tiramisu

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Żółtka ubić z cukrem pudrem na najwyższych obrotach do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone, ciągle miksując.

2. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dodajemy do masy delikatnie mieszając. Espresso przelewamy do miseczki (dodajemy amaretto). Kolejno zanurzamy w niej lekko biszkopty i układamy warstwę w naczyniu żaroodpornym. Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Posypujemy przez sitko warstwą kakao. Kolejno układamy warstwę namoczonych biszkoptów, na nie wykładamy kolejną część masy. Wyrównujemy, posypujemy kakao.

3. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
719a5877371eeb98b49ff6cc
poprzednie
Wege jednogarnkowy obiadek
f4c625c146aa25e1d861a121
następne
Brokułowa sałatka
719a5877371eeb98b49ff6cc
poprzednie
Wege jednogarnkowy obiadek
f4c625c146aa25e1d861a121
następne
Brokułowa sałatka

Dodaj komentarz