0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 główka Liście sałaty
5 szt - Jajka
1 szt - Serek wiejski mały
0.5 szt - Papryka żółta
1 szt - Tuńczyk w zalewie własnej
1 pęczek - Rzodkiewka
1 szt - Marchew
1 garść - Pistacje rozdrobnione
1 kopiasta łyżka - Bazylia świeża
1 łyżka - Majonez
Sól do smaku
Pieprz do smaku
2 ząbki Czosnek

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem

Cechy dania:
  • Słone
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1 Sałatę szarpiemy (kroimy) na mniejsze kawałki, jaja gotujemy na twardo, paprykę kroimy w paseczki, rzodkiewkę w pół talarki, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, tuńczyk odsączamy z zalewy.

2. Serek wiejski mieszamy z łyżką majonezu, dodajemy bazylię, sól i pieprz do smaku, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Serek dodajemy do sałaty i łączymy. Następnie dodajemy paprykę, rzodkiewki, marchew, jaja pokrojone w ćwiartki oraz tuńczyka (kilka połówek jaj oraz trochę tuńczyka zostawić na wierzch sałatki).

4. Wszystko delikatnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Na wierzch rozkładamy kilka ćwiartek jaj oraz resztę tuńczyka, posypujemy rozdrobnionymi pistacjami.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
a6ab04f6dbc67d63cd2b6d08
poprzednie
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną
3989786dfc6f0a0e703bc50b
następne
Carpaccio z sosem cytrynowym
a6ab04f6dbc67d63cd2b6d08
poprzednie
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną
3989786dfc6f0a0e703bc50b
następne
Carpaccio z sosem cytrynowym

Dodaj komentarz