Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1 Sałatę szarpiemy (kroimy) na mniejsze kawałki, jaja gotujemy na twardo, paprykę kroimy w paseczki, rzodkiewkę w pół talarki, marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, tuńczyk odsączamy z zalewy.
2. Serek wiejski mieszamy z łyżką majonezu, dodajemy bazylię, sól i pieprz do smaku, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Serek dodajemy do sałaty i łączymy. Następnie dodajemy paprykę, rzodkiewki, marchew, jaja pokrojone w ćwiartki oraz tuńczyka (kilka połówek jaj oraz trochę tuńczyka zostawić na wierzch sałatki).
4. Wszystko delikatnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Na wierzch rozkładamy kilka ćwiartek jaj oraz resztę tuńczyka, posypujemy rozdrobnionymi pistacjami.
SMACZNEGO 🙂