0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Ciasto francuskie
1 szt - Cebula
1 ząbek - Czosnek duży ząbek
1 puszka - Pomidory z puszki krojone z puszki
1 szklanka - Ser żółty lub mozzarella starty na tarce o dużych oczkach
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Mini pizze z ciasta francuskiego

  • 20 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na odrobinie oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pomidory z puszki, doprawić do smaku, mieszać do lekkiego zgęstnienia.

2. Przestudzoną masę wyłożyć na rozwinięte ciasto francuskie, posypać startym serem, przykryć drugim płatem ciasta. Wykroić kwadraty, zapiec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w tem 180 stopni, przez około 25 min.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
22be0b745ea9b1f80ff5b1d4
poprzednie
Omlet z makrelą i pomidorem
5e584c1b9c21cb0a0f77ee9a
następne
Makaron z łososiem
22be0b745ea9b1f80ff5b1d4
poprzednie
Omlet z makrelą i pomidorem
5e584c1b9c21cb0a0f77ee9a
następne
Makaron z łososiem

Dodaj komentarz