0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
500 g - Filet z dorsza
0.5 szkl - Mąka pszenna
1 szkl - Bułka panko
2 szt - Jajka
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Olej rzepakowy do usmażenia ryby

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Dorsz w panko

Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Filety z dorsza oczyść, osusz i pokrój na kawałki o odpowiedniej wielkości do smażenia. Przypraw z obydwu stron solą i pieprzem do smaku.
  2. W misce roztrzep jajko. Na talerzu umieść mąkę pszeniczną. Na innym talerzu umieść bułkę panko.
  3. Każdy kawałek dorsza obtocz najpierw w mące, następnie zanurz w roztrzepanym jajku, a na koniec obtocz w bułce panko, zapewniając równomierne pokrycie.
  4. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż kawałki dorsza z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące (około 2-3 minuty z każdej strony, czas może się różnić w zależności od grubości kawałków dorsza). Po usmażeniu, odłóż dorsza na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
  5. Podawaj dorsza ciepłego, najlepiej ze świeżym sokiem z cytryny i ulubionymi sosami czy dodatkami.

SMACZNEGO 🙂

Dorsz w panko

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
poprzednie
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
Kotlety jajeczne
następne
Kotlety jajeczne
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
poprzednie
Kotlety z indyka moczone w mleku i cebuli
Kotlety jajeczne
następne
Kotlety jajeczne

Dodaj komentarz