Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1.Przygotuj pstrąga, nacierając go dokładnie wymieszaną mieszanką przypraw wraz z olejem. Pozostaw na kilka godzin w lodówce lub przygotuj dzień wcześniej, aby smaki dobrze się przegryzły.
2.Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj all dente w osolonej wodzie. Makaron grube ruryki ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Odcedź.
3.Następnie przygotuj sos, podsmażając na patelni z dodatkiem oleju cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty prez praskę czosnek. Posól lekko do smaku. Kilka suszonych pomidorów pokrój w kostkę i dodaj na patelnię, chwilę podsmaż. Następnie dodaj ugotowany brokuł i kontynuuj smażenie przez kilka minut. Wlej śmietanę do patelni i dokładnie wymieszaj. Dopraw sos solą i pieprzem według własnego smaku. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i wszystkie składniki się połączą.
4.Połącz ugotowany makaron z sosem brokułowym i delikatnie wymieszaj, aby makaron został obłożony sosem.
5. Na osobnej patelni rozgrzej olej i usmaż pstrąga z obu stron (po około 6 minut każda strona) na średniej mocy palnika, aż skóra będzie chrupiąca, a mięso delikatne (podczas smażenia przykryj patelnię pokrywką).
Podawaj danie, umieszczając pstrąga na talerzu i obok niego porcję makaronu z kremowym sosem brokułowym.
SMACZNEGO 🙂