0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Pstrąg tęczowy
1 szt - Cebula
2 ząbki - Czosnek
1 szt - Brokuł
250 ml - Śmietana 18
7 szt - Pomidory suszone w zalewie
200 g - Makaron typ grube rurki
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Przyprawy do ryby
1 łyżeczka - Wegeta płaska
1 łyżeczka - Papryka słodka płaska
1 łyżeczka - Pieprz cytrynowy płaska
1 łyżeczka - Koperek płaska
1 łyżeczka - Pietruszka płaska
1 łyżeczka - Tymianek płaska
1 łyżka - Olej rzepakowy

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Makaron z pstrągiem i kremowym sosem brokułowym

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 35 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

  • Przyprawy do ryby

Przygotowanie

Udostęnij

1.Przygotuj pstrąga, nacierając go dokładnie wymieszaną mieszanką przypraw wraz z olejem. Pozostaw na kilka godzin w lodówce lub przygotuj dzień wcześniej, aby smaki dobrze się przegryzły.

2.Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj all dente w osolonej wodzie. Makaron grube ruryki ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Odcedź.

3.Następnie przygotuj sos, podsmażając na patelni z dodatkiem oleju cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty prez praskę czosnek. Posól lekko do smaku. Kilka suszonych pomidorów pokrój w kostkę i dodaj na patelnię, chwilę podsmaż. Następnie dodaj ugotowany brokuł i kontynuuj smażenie przez kilka minut. Wlej śmietanę do patelni i dokładnie wymieszaj. Dopraw sos solą i pieprzem według własnego smaku. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i wszystkie składniki się połączą.

4.Połącz ugotowany makaron z sosem brokułowym i delikatnie wymieszaj, aby makaron został obłożony sosem.

5. Na osobnej patelni rozgrzej olej i usmaż pstrąga z obu stron (po około 6 minut każda strona) na średniej mocy palnika, aż skóra będzie chrupiąca, a mięso delikatne (podczas smażenia przykryj patelnię pokrywką).

Podawaj danie, umieszczając pstrąga na talerzu i obok niego porcję makaronu z kremowym sosem brokułowym.
SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1687614523470
poprzednie
Szarlotka w formie tarty
1688483556182
następne
Tortilla w 4 smakach
1687614523470
poprzednie
Szarlotka w formie tarty
1688483556182
następne
Tortilla w 4 smakach

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here