Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Tofu pokroić w grubą 2×2 cm kostkę, przyprawić curry i solą. Wszystko ze sobą wymieszać aby przyprawy się połączyły. Podsmażyć na patelni, na jednej łyżce oleju kokosowego z każdej strony. Wyjąć na talerz i odsączyć.
2. Na tej samej patelni dodać pastę curry, przeciśnięty przez praskę czosnek i lekko podsmażyć (1-2 minuty). Po tym czasie dodać mleczko kokosowe i wszystko dobrze wymieszać.
3. Następnie dodać paprykę pokrojoną w cienkie paski i mieszankę chińską. Dusić przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodać smażone wcześniej tofu oraz imbir. Wszystko razem gotować około 2-3 minuty. Doprawić do smaku wedle uznania.
Uwagi: Jeżeli uważasz, ze sos jest zbyt rzadki możesz go zagęścić uprzednio mieszając w słoiczku/szklance trochę sosu z łyżeczką mąki. Następnie mieszankę przelej do sosu i dokładnie wymieszaj.
SMACZNEGO 🙂