0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
3 płaty - Ciasto francuskie
1.5 l - Mleko
3 opakowania - Cukier waniliowy
3 żółtka - Jajka
4 opakowania - Budyń waniliowy
10 łyżek - Cukier brązowy
4 łyżki - Mąka pszenna
4 łyżki - Mąka ziemniaczana
200 g - Masło miękkie

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Błyskawiczna napoleonka

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Każdy płat ciasta francuskiego upiec w piekarniku w 210 stopniach, około 12 minut.

2. Odlać 250 ml mleka, pozostałe mleko zagotować z cukrami. Mąki, budynie, żółtka wymieszać z 250 ml mleka. Do gotującego się mleka wlać przygotowaną mieszankę, energicznie mieszać. Do ciepłego budyniu dodawać kawałki masła, miksować na jednolitą masę do całkowitego roztopienia.

3. Płat ciasta francuskiego wyłożyć na blachę ze zdejmowanymi bokami, przykrytą papierem do pieczenia, wyłożyć połowę kremu, następnie ułożyć kolejny płat ciasta, wyłożyć pozostały krem, przykryć 3 płatem ciasta i oprószyć cukrem pudrem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
3c30c81f60e48f6a78d385f8
poprzednie
Zapiekane jabłka z czerwoną porzeczką pod kruszonką
8e8d820074b303ad88b78d8b
następne
Koktajl z mango i banana
3c30c81f60e48f6a78d385f8
poprzednie
Zapiekane jabłka z czerwoną porzeczką pod kruszonką
8e8d820074b303ad88b78d8b
następne
Koktajl z mango i banana

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here