0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 opakowanie - Swieża rukola
1 szt - Cebula czerwona mała bądź połowa dużej
8 szt - Pomidory suszone w zalewie
0.5 szkl - Orzechy nerkowca bądź inne np. włoskie, migdały etc
8/10 szt - Oliwki zielone
1 szt - Ogórek długi
Sól do smaku
Pieprz do smaku
2/3 łyżki - Olej z suszonych pomidorów

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka z rukoli i orzechów nerkowca

Cechy dania:
  • Słone
  • 20 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Orzechy nerkowca (bądź inne) podprażyć kilka minut na suchej patelni.
  2. Rukolę umyć, osuszyć i drobniej posztakować. Cebulę pokroić na drobną kostkę.
  3. Ogórka dokładnie umyć i pokroić w niewielką kostkę, oliwki pokroić w małe talarki, natomiast pomidory suszone z zalewy w paseczki bądź także w kostkę.
  4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać wraz z olejem z suszonych pomidorów i doprawić do smaku, na końcu wmieszać delikatnie orzechy.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1693229337737 — kopia
poprzednie
Łosoś w sosie śmietanowym
1694013765920
następne
Pierś z indyka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami
1693229337737 — kopia
poprzednie
Łosoś w sosie śmietanowym
1694013765920
następne
Pierś z indyka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami

Dodaj komentarz