0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Banany
6 szt - Truskawki
4 łyżki - Jogurt naturalny gęsty
kilka kostek - Czekolada mleczna bądź gorzka
1/3 szkl - Orzechy nerkowca lub inne (po rozdrobnieniu)

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Przekąska bananowo-truskawkowa

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 15 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Banany przekroić wzdłuż, na dwie połowy. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w plastry.

2.Orzechy rozdrobnić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, tak aby miała płynną konsystencję (można dodać do niej odrobinę mleka lub śmietany 30%).

2.Na każdą połowę banana rozsmarować po łyżce gęstego jogurtu naturalnego. Następnie ułożyć na nim truskawki. Czekoladą na każdym bananie zrobić tzw esy floresy i obsypać wierzch deseru drobinkami orzechów.

SMACZNEGO 🙂

 

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1686050448974
poprzednie
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
1686673070952
następne
Kremowa zupa pomidorowa
1686050448974
poprzednie
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
1686673070952
następne
Kremowa zupa pomidorowa

Dodaj komentarz