0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Brokuł
7 szt - Jajka
12 szt - Pomidorki koktajlowe
10 cm - Por
0.5 pęczka - Szczypiorek
0.5 pęczka - Natka pietruszki
125 g - Łosoś wędzony
2 łyżki - Nasiona słonecznika
Sól do smaku
Pieprz do smaku
SOS
1 łyżeczka - Majonez
1 łyżka - Jogurt naturalny
1 łyżka - Chrzan

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Łososiowa przekąska

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
  • 30 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

  • SOS

Przygotowanie

Udostęnij

1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Jajka ugotować na średnio miękko.

2. Pomidorki umyć i pokroić na połówki, jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Szczypiorek oraz pietruszkę drobno pokroić. Por przeciąć na połowę i pokroić w pół talarki.

3. Składniki na sos dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

4. W naczyniu układać kolejno: różyczki brokuła, pokrojone jajka, pomidorki, wszystko lekko oprószyć solą i pieprzem. Następnie po całości rozłożyć rozdrobnionego łososia oraz por. Całość polać delikatnie sosem robiąc tzw.,, mazajce”. Danie posypać szczypiorkiem, natką pietruszki oraz słonecznikiem.

SMACZNEGO 😉

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1681639271028
poprzednie
Wege spagetti z makaronem tagliatelle
1681919393595
następne
Kremowa zupa kalafiorowa
1681639271028
poprzednie
Wege spagetti z makaronem tagliatelle
1681919393595
następne
Kremowa zupa kalafiorowa

Dodaj komentarz