0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt Tortilla
1 szt - Pomidor duża
0.5 szt - Kapusta pekińska mała
1 szt - Awokado
6 szt - Jajka
0.7 szkl - Ser tarty
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Papryka ostra przyprawa do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Tortilla na śniadanie

Cechy dania:
  • Słone
  • 20 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Pomidora myjemy, kroimy w plastry. Kapustę pekińską szatkujemy. Jajka wbijamy do miski i mieszamy rózgą na puszystą masę ( na każdą tortillę przypadają 3 jaja).
  2. Patelnię rozgrzewamy na odrobinie oleju. Na rozgrzaną patelnię po całości układamy plastry pomidora, zalewamy mieszanką jajeczną, solimy i pieprzymy do smaku. Przykrywamy całość tortillą i zapiekamy do czasu kiedy masa się zetnie, następnie tortillę przekładamy na drugą stronę (proponuję do patelni przyłożyć duży talerz i przełożyć tortillę na drugą stronę, a następnie ponownie na patelnię).
  3. Po przełożeniu tortilli całość przyprawiamy ostrą papryką, posypujemy startym serem (na jedną tortillę przypada podana w przepisie połowa porcji tartego sera). Następnie po całości układamy część poszatkowanej pekińskiej kapusty, na jeden bok układamy kilka pasków pokrojonego awokado.
  4. Tortillę składamy na połowę i lekko podgrzewamy z obydwu stron ( do czasu roztopienia sera). Przekładamy na talerz i zajadamy.

PS. Z podanych składników zrobimy 2 takie tortille.

SMACZNEGO  🙂
Tortilla na śniadanie

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1705336167169
poprzednie
Kotleciki z łososia
1706201488703
następne
Szarlotka z różowym kisielem
1705336167169
poprzednie
Kotleciki z łososia
1706201488703
następne
Szarlotka z różowym kisielem

Dodaj komentarz