0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
SKŁADNIKI NA CIASTO
3 szkl - Mąka
3 łyżki - Cukier
1 kostka - Masło śmietankowe
2 łyżeczki - Proszek do pieczenia
5 szt - Żółtka jajka
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
2 szt - Cukier waniliowy
1 kg - Jabłka
0.4 szkl - Cukier
1 szt - Kisiel z cukrem o smaku np wiśniowym
5 szt - Białka jaj

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Szarlotka z różowym kisielem

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 35 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • SKŁADNIKI NA CIASTO

  • POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Z podanych składników na ciasto szybko zagnieć, uformuj kulę i włóż do lodówki na około 1 h.
  2. Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż aż do miękkości. Wymieszaj z cukrem waniliowym, ostudź ( można także wykorzystać ze słoika gotowe, prażone jabłka).
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ugnieć po całości 2/3 ciasta. Na ciasto wyłóż jabłka. Resztę ciasta ponownie włóż do lodówki.
  4. Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier i kisiel, jeszcze chwilę ubijaj. Rozłóż masę na warstwie jabłek.
  5. Pozostałe ciasto zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Piecz 40- 45 minut w temperaturze 180 stopni (opcja góra/dół).

SMACZNEGO 🙂
Szarlotka rożowa z kisielem

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
tortilla na śniadanie
poprzednie
Tortilla na śniadanie
Bulgur z czerwonymi warzywami
następne
Bulgur z czerwonymi warzywami
tortilla na śniadanie
poprzednie
Tortilla na śniadanie
Bulgur z czerwonymi warzywami
następne
Bulgur z czerwonymi warzywami

Dodaj komentarz