Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebule pokrojoną w kostkę na średnim ogniu przez około 5 minut.
2. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i smażyć razem z cebulą przez kolejne 5-10 minut, aż cukinia sie zeszkli i lekko zmięknie.W połowie czasu dodać przecisnięty przez praskę czosnek.
3. Przygotować sos pomidorowy: pomidory z puszki i suszone pomidory razem zmiksować w blenderze.
4. Dodać sos pomidorowy, roślinne mielone wege (dla miesożerców zastąpić mięsem mielonym) do patelni z cebulą i cukinią. Dodać również pastę paprykową.
5. Dusić całość pod przykryciem przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
6. Doprawić solą i pieprzem do uzyskania odpowiedniego smaku.
Podawać z ulubionym makaronem, np. tagliatelle z chili, które idealnie pasuje do tego dania.
SMACZNEGO 🙂