0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szkl — Mąka
4 szt — Jajka
0,5 szkl - Cukier
0,5 szkl - Olej rzepakowy
2 szt - Jabłka duże
2 szt - Gruszki duże
1,5 łyżeczki - Proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki - Soda oczyszczona
4 łyżeczki - Kakao
1 łyżeczka - Cynamon
Cukier puder do oprószenia gotowego ciasta

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 20 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Jabłka oraz gruszki umyć i pokroić w kostkę. Suche składniki przesiać przez sito i wymieszać łyżką.

2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, następnie dodać olej i delikatnie wymieszać. Dodać porcjami suche składniki i każdorazowo wymieszać do połączenia składników. Następnie dodać pokrojone owoce i delikatnie wmieszać w masę.

3. Przełożyć do okrągłej blaszki lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka, około 40/45 min w temperaturze 175 stopni. Po wystudzeniu posypać delikatnie cukrem pudrem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
20221016 132128
poprzednie
Mini trójkąty z ciasta francuskiego z nadzieniem nutella
6e0b65ed487e012bb950ed3d
następne
Sałatka z makaronem ryżowym i szyneczką z indyka
20221016 132128
poprzednie
Mini trójkąty z ciasta francuskiego z nadzieniem nutella
6e0b65ed487e012bb950ed3d
następne
Sałatka z makaronem ryżowym i szyneczką z indyka

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here