0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 opokawanie - Makaron ryżowy
1 puszka - Kukurydza mała
1,5 szt - Ogórek długi
1 pęczek - Koperek
1 szt - Papryka żółta duża
25 dag - Szynka drobiowa z indyka
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Sos
2 łyżki - Majonez
1 łyżka - Jogurt naturalny
1 lub 2 ząbki - Czosnek niedźwiedzi
Sól do smaku
Pieprz domsmaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka z makaronem ryżowym i szyneczką z indyka

  • 30 min
  • Porcji 8
  • Łatwe

Składniki

  • Sos

Przygotowanie

Udostęnij

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia. Szyneczką, ogórka, paprykę kroimy w kosteczkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy.

2. Składniki na sos mieszamy i dodajemy do niego drobno posiekany koperek. Przygotowany sos dodajemy do wszystkich składników sałatki, dokładnie mieszamy. Całą sałatkę doprawiamy dodatkowo do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
IMG 20221107 132200
poprzednie
Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami
original 70f25e67a217aed7d39841bdc6f15252
następne
Pizza – najlepsze ciasto!
IMG 20221107 132200
poprzednie
Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami
original 70f25e67a217aed7d39841bdc6f15252
następne
Pizza – najlepsze ciasto!

Dodaj komentarz