Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek. Przesypać do miseczki, dodać roztopione masło i wymieszać. Masę wyłożyć na dno tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10 minut.
2. Masa serowa:
Do miski przełożyć ser z wiaderka, mascarpone oraz cukier. Całość zmiksować do połączenia. Następnie cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Kolejno dodać śmietankę kremówkę oraz budyń śmietankowy. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę serową przelać na podpieczony kruchy spód.
3. Formę z sernikiem ustawić na środkowym poziomie piekarnika, do innej blaszki wlać 1 l gorącej wody i ustawić w piekarniku na samym dnie. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 75 minut, funkcja grzania góra-dół.
4. Upieczone ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku.
5. Polewa:
W kąpieli wodnej rozpuść śmietankę z białą czekoladą i od razu wylać na wystudzony sernik po całości. Sernik odstawić do zastygnięcia polewy.
SMACZNEGO 🙂