0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
400 g - Filet z piersi kurczaka lub z indyka
1.5 łyżeczki - Przyprawa gyros
1.5 łyżeczki - Przyprawa do kurczaka
1 łyżeczka - Papryka słodka przyprawa
1.5 łyżki - Olej rzepakowy
0.5 szt - Papryka żółta duża
0.5 szt - Ogórek szklarniowy
6 szt - Rzodkiewka
1 szt - Pomidor duży
8 cm - Por
Frytki mrożone jako dodatek do dania
SOS
1 płaska łyżka - Majonez
2 łyżki - Jogurt grecki
1 ząbek - Czosnek duży bądź 2 mniejsze
Sól do smaku
Pieprz do smaku
0.5 łyżeczki - Cukier

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Shoarma z kurczaka

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

  • SOS

Przygotowanie

Udostęnij
  1. Mięso pokroić na mniejsze kawałki (w kostkę lub w paski), przyprawić przyprawami, polać olejem i wymieszać. Schłodzić 1 – 2 h, można także mięso zostawić na całą noc. Smażyć na dość dużej mocy palnika, na dobrze nagrzanej, suchej patelni do czasu zarumienienia mięsa.
  2. W między czasie paprykę pokroić w paseczki, ogórka i rzodkiewki w półtalarki, pomidora w mniejsze ćwiartki, a por w krążki. Wszystkie warzywka mieszamy.
  3. Przygotować sos: jogurt mieszamy z majonezem i rozgniecionym czosnkiem, lekko słodzimy cukrem i mieszamy.
  4. Na talerzu układamy porcję mięsa, obok porcję warzyw oraz frytki. Mięsko polewamy sosem robiąc zygzaki.

SMACZNEGO:)

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1698255654671
poprzednie
Babka „Wiewiórka”
1698779087625
następne
Sałatka rzymska z awokado
1698255654671
poprzednie
Babka „Wiewiórka”
1698779087625
następne
Sałatka rzymska z awokado

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here