0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szkl - Mąka pszenna
0.5 szkl - Cukier brązowy
200 g - Powidła śliwkowe
3 szt - Jajka
2 łyżki - Kakao
1 szkl - Mleko
0.5 szkl - Olej rzepakowy
1 łyżeczka - Proszek do pieczenia

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Babka z powidłami śliwkowymi

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Następnie wszystkie składniki suche mieszamy ze składnikami mokrymi, do połączenia.

2. Blaszkę do babki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wylewamy masę i pieczemy w 200 stopniach około 45 min, do suchego patyczka.

SMACZNEGO

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
ee5cd641b57527120d2539ee
poprzednie
Pomysł na śniadanko
d25172c808a88f4a335f08e2
następne
Kostki twarogowo czekoladowe
ee5cd641b57527120d2539ee
poprzednie
Pomysł na śniadanko
d25172c808a88f4a335f08e2
następne
Kostki twarogowo czekoladowe

Dodaj komentarz