0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
7 szt - Ziemniaki duże
1 szt - Cukinia mała
5 łyżek - Mąka pszenna
2 szt - Jajka
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Olej rzepakowy do smażenia

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Placki ziemniaczane z cukinią

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach.

2. Cukinię także myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy pozostaje składniki, mieszamy, doprawiamy do smaku.

3. Smażymy na chrupko z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Można zajadać z dodatkiem śmietany 18%.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
5dee7f0ad1890a3b7158af0a
poprzednie
Sałatka z tortellini z serem ricotta i szpinakiem
e01a3d1e8a37ce010f5d4562
następne
Makaron collezione z cukinią w sosie śmietanowym
5dee7f0ad1890a3b7158af0a
poprzednie
Sałatka z tortellini z serem ricotta i szpinakiem
e01a3d1e8a37ce010f5d4562
następne
Makaron collezione z cukinią w sosie śmietanowym

Dodaj komentarz