0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
200 g - Makaron collezione
1 szt - Cukinia mała
1 szt - Cebula duża
1 ząbek - Czosnek niedźwiedzi duży
3 łyżki - Śmietana 18
1/2 szkl - Śmietana 30
2 garście - Ser żółty
1 pęczek - Szczypiorek
kilka szt - Pomidorki koktajlowe
do smaku Pieprz
do smaku Sól

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Makaron collezione z cukinią w sosie śmietanowym

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Mmakaron collezione gotujemy w osolonej wrzącej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Dużą cebulę kroimy w piórka i podsmażamy do zarumienienia, 1 cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli, smażymy do miękkości, solimy do smaku. Na koniec dodajemy duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, mieszamy.

3. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Śmietanę 18 % łączymy ze śmietaną 30 %, mieszamy i wlewamy na patelnię, doprawiamy pieprzem, dosypujemy starty żółty ser, mieszamy.

4. Wykładamy na talerz, ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z czym chcemy, albo zajadamy bez niczego. U mnie danie podane z włoskimi dukatam i z kaszy pęczak-firma dobra kaloria, pycha!!!

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1a84f5a17ad6b854053544b2
poprzednie
Placki ziemniaczane z cukinią
1d64862b83897ac1bc3cd5e4
następne
Ciasto z czerwoną porzeczką łyżką mieszane
1a84f5a17ad6b854053544b2
poprzednie
Placki ziemniaczane z cukinią
1d64862b83897ac1bc3cd5e4
następne
Ciasto z czerwoną porzeczką łyżką mieszane

Dodaj komentarz