0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szt - Bułka pita
2 szt - Ogórek gruntowy duże
2 szt - Jajka
1 ząbek - Czosnek niedźwiedzi duży bądź 2 małe
1 kubeczek - Jogurt naturalny
1 pęczek - Koperek
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pita nadziana jajkiem sadzonym

Cechy dania:
  • Słone
  • Wege
  • 20 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Wykonanie tzatziki: ogórka należy umyć, zetrzeć na tarce na większych oczkach, posolić i zostawić na pół godzinki. Po tym czasie odsączyć go z soku, dodać przeciśnięte 1 lub ząbki czosnku. Wymieszać wszystko z jogurtem naturalnym (na 1 ogórek wystarczy pół kubeczka jogurtu) , doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać drobno posiekany koperek. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

2. Pitę przekroić w połowie, podgrzać na grilu elektrycznym bądź w piekarniku, w między czasie usmażyć jajo sadzone, posolić. Bułkę nadziać składnikami ( jajko, tzatziki oraz żółta papryka pokrojona w paseczki) i zajadać.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
ba09f51b9035234da5b95fd6
poprzednie
Ciasto gruszkowe z kremem i czekoladą
a0135df94469379b59f3ada9
następne
Kasza manna z sokiem jagodowym
ba09f51b9035234da5b95fd6
poprzednie
Ciasto gruszkowe z kremem i czekoladą
a0135df94469379b59f3ada9
następne
Kasza manna z sokiem jagodowym

Dodaj komentarz