Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
2. Ogórki kroimy także w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy, por kroimy w półplasterki lub drobniej, szczypiorek siekamy.
3. SOS 1: mieszamy ze sobą 4 łyżki majonezu, 4 łyżki jogurtu naturalnego i pęczek szczypiorku , solimy i pieprzymy lekko do smaku.
4.SOS 2. mieszamy ze sobą 1 kopiastą łyżkę majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego i 2 łyżki chrzanu.
3. W salaterce układamy warstwowo kolejno: część jajek i pora, lekko solimy i pieprzymy do smaku, smarujemy warstwę SOSEM 1. Następnie układamy warstwę z części kukurydzy oraz ogórka, ponownie przesmarowujemy SOSEM 1. Kolejną warstwę układamy analogicznie do pierwszej, wierzch smarujemy SOSEM 2, posypujemy sałatkę szczypiorkiem oraz kukurydzą (opcjonalnie).
SMACZNEGO 🙂