0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
8 szt - Jajka
20 cm - Por
1 puszka - Kukurydza konserwowa
6 szt - Ogórki konserwowe duże
5 łyżek - Majonez
5 łyżek - Jogurt naturalny
1,5 pęczka - Szczypiorek
2 łyżki - Chrzan
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sałatka wielkanocna

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.

2. Ogórki kroimy także w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy, por kroimy w półplasterki lub drobniej, szczypiorek siekamy.

3. SOS 1: mieszamy ze sobą 4 łyżki majonezu, 4 łyżki  jogurtu naturalnego i pęczek szczypiorku , solimy i pieprzymy lekko do smaku.

4.SOS 2. mieszamy ze sobą 1 kopiastą łyżkę majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego i 2 łyżki chrzanu.

3. W salaterce układamy warstwowo kolejno: część jajek i pora, lekko solimy i pieprzymy do smaku, smarujemy warstwę SOSEM 1. Następnie układamy warstwę z części kukurydzy oraz ogórka, ponownie przesmarowujemy SOSEM 1. Kolejną warstwę układamy analogicznie do pierwszej, wierzch smarujemy SOSEM 2, posypujemy sałatkę szczypiorkiem oraz kukurydzą (opcjonalnie).

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1680714905279
poprzednie
Kruche ciastka jajka
1680803234268
następne
Sałatka złote trio z jajkiem w roli głównej
1680714905279
poprzednie
Kruche ciastka jajka
1680803234268
następne
Sałatka złote trio z jajkiem w roli głównej

Dodaj komentarz