Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, owijamy je folią i wkładamy do lodówki na co najmniej półtorej godziny.
2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm. Z połowy ciasta formą w kształcie jajka wycinamy ciasteczka, z drugiej połowy ciasta wycinamy także ciasteczka w kształcie jajka , niemniej z dziurką (używamy do tego nakrętki od butelki).
3. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w 190 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut do lekkiego zrumienienia.
4. Ciasteczka o pełnym kształcie jajka smarujemy cienko dżemem. Na ciastka z dżemem nakładamy ciasteczka z dziurką.
P.S. Z podanej porcji wychodzi 30-40 ciasteczek (oczywiście w zależności od wielkości foremki)
SMACZNEGO 🙂