0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ
1 szkl - Mąka krupczatka
0.7 szkl - Wiórki kokosowe
70 g - Masło śmietankowe 5 łyżek
0.4 szkl - Cukier puder bądź erytrytol 0.5 szkl
SKŁADNIKI NA KREM
250 g - Serek mascarpone
200 ml Śmietana 30
0.5 szt - Sok z cytryny
Skórka otarta z cytryny z połowy cytryny
3 płaskie łyżki Cukier puder bądź więcej w zależności od upodobań smakowych

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Deser cytrynowy z kokosową kruszonką

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 25 min
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

  • SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ

  • SKŁADNIKI NA KREM

Przygotowanie

Udostęnij

1. Składniki na kruszonkę zagnieść palcami aż powstaną grudki. Krusznkę wsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec około 15/20 min (co 5 min przemieszać) do uzyskania złotego koloru. Kruszonkę wystudzić i w razie konieczności pokruszyć.

2. Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na sztywno. Następnie dodać serek mascarpone, cukier puder, sok z cytryny oraz otartą skórkę i zmiksować delikatnie na sztywny krem.

3. Na dno każdego pucharka wyłożyć część kruszonki, następnie część kremu, ponownie kruszonka i krem. Wierzch deserków oprószyć kruszonką.

4. Desery schłodzić  w lodówce conajmniej 1 h.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1681919393595
poprzednie
Kremowa zupa kalafiorowa
1682352255620
następne
Galaretkowe ciasto malinowe
1681919393595
poprzednie
Kremowa zupa kalafiorowa
1682352255620
następne
Galaretkowe ciasto malinowe

Dodaj komentarz