Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Składniki na kruszonkę zagnieść palcami aż powstaną grudki. Krusznkę wsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni. Piec około 15/20 min (co 5 min przemieszać) do uzyskania złotego koloru. Kruszonkę wystudzić i w razie konieczności pokruszyć.
2. Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na sztywno. Następnie dodać serek mascarpone, cukier puder, sok z cytryny oraz otartą skórkę i zmiksować delikatnie na sztywny krem.
3. Na dno każdego pucharka wyłożyć część kruszonki, następnie część kremu, ponownie kruszonka i krem. Wierzch deserków oprószyć kruszonką.
4. Desery schłodzić w lodówce conajmniej 1 h.
SMACZNEGO 🙂