0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

1 szt - Cukinia
0.5 szkl - Kasza bulgur
1 szt - Cebula
1 opakowanie Mięso mielone wege można zakupić w sieci sklepu Lidl
1 szt - Jajka
0.4 szkl - Bułka tarta
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Kotlety z wege mięsem i cukinią

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Średni

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulkę podsmażamy na patelni do zarumienienia.

2. Kaszę bulgur gotujemy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jak przestygnie dodajemy do niej cebulę, startą na tarce cukinię i resztę składników.

3. Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku, farsz blendujemy, żeby się kleił. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

4. Propozycja podania z ziemniakami i mizerią z ogórków.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
300840546968ab5441f44a3f
poprzednie
Omlet jajeczno – pomidorowy
a6ab04f6dbc67d63cd2b6d08
następne
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną
300840546968ab5441f44a3f
poprzednie
Omlet jajeczno – pomidorowy
a6ab04f6dbc67d63cd2b6d08
następne
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną

Dodaj komentarz