0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Pomidory z puszki pokrojone
5 szt - Jajka
0.5 kostki - Ser feta
1 szt - Cebula
2 ząbki - Czosnek
1 łyżka - Bazylia suszona
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Omlet jajeczno – pomidorowy

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć do zarumienienia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę łącznie podsmażyć.

2. Następnie dodać pomidory z puszki, przyprawić do smaku, dodać połowę łyżki bazylii.

3. Wbić jaja, lekko posolić, pokruszyć ser feta, posypać resztą bazylii.

4. Dusić pod przykryciem około 15 min. Do czasu aż jaja będą dobrze ścięte i ser feta rozpuszczony.
PROPOZYCJA PODANIA: z grzankami

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
730d603c0873c52b3a7015c6
poprzednie
Śniadaniowa sałatka
53b99730f8dbeb2ea8b903e7
następne
Kotlety z wege mięsem i cukinią
730d603c0873c52b3a7015c6
poprzednie
Śniadaniowa sałatka
53b99730f8dbeb2ea8b903e7
następne
Kotlety z wege mięsem i cukinią

Dodaj komentarz