0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 szkl - Mąka pszenna
4 szt - Jajka
180 g - Masło
250 g - Twaróg sernikowy
0.5 szkl - Cukier brązowy
1 opakowanie - Cukier waniliowy
2 łyżki - Sok z cytryny plus skórka otarta z 1 cytryny
1 łyżeczka - Aromat cytrynowy
połowa tabliczki - Czekolada biała
2 lub 3 łyżki - Żurawina suszona rozdrobniona, do obsypania ciasta

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Cytrynowa babka z żurawiną

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Masło rozpuścić. Jajka z cukrami utrzeć na puszystą masę, dodać wystudzone masło, sok z cytryny i otartą skórkę, aromat oraz ser.

2. Wszystko wymieszać robotem na małych obrotach, do połączenia składników.

3. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać łyżką. Piec w 180 stopniach około 59 min, do suchego patyczka.

4. Po upieczeniu i wystudzenia wyjąć babkę, rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, polać ciacho, oprószyć żurawiną.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
edb2516fc535d7e78e2f780c
poprzednie
Przekąska jogurtowo bananowa z ziarnami żyta
d7d6d409cd372e7359f267ca
następne
Jogurt na bogato
edb2516fc535d7e78e2f780c
poprzednie
Przekąska jogurtowo bananowa z ziarnami żyta
d7d6d409cd372e7359f267ca
następne
Jogurt na bogato

Dodaj komentarz