0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
270 g - Twaróg półtłusty
3 szt - Jajka
1 łyżka - Cukier waniliowy
1 łyżka - Cukier puder
5 łyżek - Mąka pszenna
Ulubione owoce: u mnie borówki, banany, mandarynki, gruszki

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Twarogowe pankejki

Cechy dania:
  • Słodkie
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

  • Ulubione owoce: u mnie borówki, banany, mandarynki, gruszki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Do miski włożyć twaróg, dodać żółtka (białka zachować) i rozgnieść praską lub widelcem z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru.

2. Dodać mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie wymieszać.

3. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy twarogowej, połączyć składniki delikatnie mieszając łyżką.

4. Nakładać porcje ciasta na rozgrzaną, suchą patelnię (np. teflonową, naleśnikową) i rozprowadzić je po powierzchni formując kształtnego placka. Smażyć partiami. Zmniejszyć ogień do minimum i smażyć przez ok. 3 minuty lub aż od spodu będą delikatnie zrumienione na złoto. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie przez ok. 2 minuty.
Podawać z ulubionymi dodatkami 🙂

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
daf54382edc5911d18d59e96
poprzednie
Arbuzowa przekąska z serkiem wiejskim
ef8eb84a85579a7b50c955d0
następne
Pyszne kanapki z awokado i makrelą
daf54382edc5911d18d59e96
poprzednie
Arbuzowa przekąska z serkiem wiejskim
ef8eb84a85579a7b50c955d0
następne
Pyszne kanapki z awokado i makrelą

Jeden komentarz Ukryj komentarz

Dodaj komentarz