Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Do miski włożyć twaróg, dodać żółtka (białka zachować) i rozgnieść praską lub widelcem z dodatkiem cukru wanilinowego i cukru pudru.
2. Dodać mąkę (w przypadku rzadszego sera można dodać jej więcej) i dokładnie wymieszać.
3. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy twarogowej, połączyć składniki delikatnie mieszając łyżką.
4. Nakładać porcje ciasta na rozgrzaną, suchą patelnię (np. teflonową, naleśnikową) i rozprowadzić je po powierzchni formując kształtnego placka. Smażyć partiami. Zmniejszyć ogień do minimum i smażyć przez ok. 3 minuty lub aż od spodu będą delikatnie zrumienione na złoto. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie przez ok. 2 minuty.
Podawać z ulubionymi dodatkami 🙂
SMACZNEGO 🙂
Jeden komentarz Ukryj komentarz
Właśnie robię sobie na jutro do pracy 🙂🙂 szybko i przyjemnie 😅🙂🙂