0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
10 cm - Por
1 szt - Pomidory z puszki
6 szt - Jajka
3 łyżki - Szczypiorek
1 szt - Mozarella w kulce
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Pomidory suszone przyprawa do oprószenia dania

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomidorowe jajka

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 3
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Por umyć, pokroić w talarki i podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Gdy por zmięknie dodać puszkę krojonych pomidorów, posolić i popieprzyć do smaku. Smażyć od czasu do czasu mieszając do momentu odparowania soku z pomidorów.

2. W następnej kolejności wbić jajka, posolić do smaku, posypać szczypiorkiem.

3. Mozarellę pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu dania, posypać suszonymi pomidorami i oprószyć pieprzem.

4. Danie zapiec pod przykryciem do ścięcia jaj i rozpuszczenia mozzarelli.

SMACZNEGO 🙂

 

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
536fe85eabb5caec77d707be
poprzednie
Placki z jabłkami i jogurtem naturalnym
1678816305194
następne
Sałatka z rukolą awokado i jajkiem
536fe85eabb5caec77d707be
poprzednie
Placki z jabłkami i jogurtem naturalnym
1678816305194
następne
Sałatka z rukolą awokado i jajkiem

Dodaj komentarz