Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1.Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzić. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Paprykę pociąć na paski lub pokroić w kostkę, cukinię w kostkę albo na plastry, pieczarki na dość grube plasterki.
2.Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, czosnek i paprykę. Wszystko smażyć przez 4 minuty, dodać cukinię. Po 2 minutach dodać pieczarki. Doprawić do smaku solą. Smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.
3.Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem, przyprawić curry i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Aby danie było bardziej treściwe na wierzchu można ułożyć wege fileciki roślinne lub kawałki usmażonej piersi z kurczaka (opcjonalnie) i na wierzch na grubych oczkach zetrzeć ser. Zapiekać przez 10-12 minut. Danie można posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO 🙂