0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
250g - Twaróg półtłusty
400g - Świeże ciasto drożdżowe gotowe ciasto drożdżowe do wypieku (sklep Lidl)
50 ml - Śmietana 30 1/4 szklanki
2 łyżki - Cukier u mnie bezkaloryczny erytrytol
1 szt - Jajka do posmarowania drożdżówek

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Błyskawiczne drożdżówki twarogowe

Cechy dania:
  • Słodkie
  • Wege
  • 20 min
  • Porcji 15
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Rozkładamy gotowe ciasto drożdżowe i nakłuwamy po całości widelcem

2. Twaróg mieszamy ze smietaną i cukrem (u mnie bezkaloryczny erytrytol) aby poswtała jednolista masa.

3. Rozporowadzamy farsz twarogowy na ciasto drożdżowe i zawijamy luźno w rulonik.

4.  Teraz porcjujemy rulonik na 1,5- 2cm krążki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Smarujemy wszystkie drożdżówki roztrzepanym jajkiem.

6. Wkładamy do nagrzanego 180C piekarnika (góra, dół) na 15-20 minut.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1679496583395
poprzednie
Zapiekane warzywa
1680021187838
następne
Ryż zapiekany z warzywami i mozarellą
1679496583395
poprzednie
Zapiekane warzywa
1680021187838
następne
Ryż zapiekany z warzywami i mozarellą

Dodaj komentarz