0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
2 paczki - Herbatniki po 150 g
1 słoiczek - Dżem z czarnych porzeczek 200 g
1 puszka - Masa kajmakowa
150 ml - Śmietana 30
2 opakowania - Budyń waniliowy
2.5 szkl - Mleko
100 g - Masło
2 łyżki - Cukier puder

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Torcik urodzinowy bez pieczenia

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Budynie gotujemy na mleku wg instrukcji, całkowicie studzimy.

2. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo chłodny budyń, miksujemy na puszystą masę.

3. Krem mascarpone mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany, dodajemy cukier puder, mieszamy.

4. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Warstwę herbatników łamiemy, tak żeby porządnie przykryć dno blaszki. Herbatniki nasączamy wodą z cytryną i smarujemy masą kajmakową, następnie rozsmarowujemy dżem porzeczkowy. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników, które ponownie lekko nasączamy i rozsmarowujemy na nie budyń, ponownie rozkładamy porcję herbatników, na nie krem mascarpone. Torcik ozdabiamy wedle uznania.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
34cad63d0faa1ef886d465a2
poprzednie
Bułka z jajkiem sadzonym
726980acc26c82c6c683d1b1
następne
Śniadaniowa sałatka
34cad63d0faa1ef886d465a2
poprzednie
Bułka z jajkiem sadzonym
726980acc26c82c6c683d1b1
następne
Śniadaniowa sałatka

Dodaj komentarz