Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Budynie gotujemy na mleku wg instrukcji, całkowicie studzimy.
2. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo chłodny budyń, miksujemy na puszystą masę.
3. Krem mascarpone mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany, dodajemy cukier puder, mieszamy.
4. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Warstwę herbatników łamiemy, tak żeby porządnie przykryć dno blaszki. Herbatniki nasączamy wodą z cytryną i smarujemy masą kajmakową, następnie rozsmarowujemy dżem porzeczkowy. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników, które ponownie lekko nasączamy i rozsmarowujemy na nie budyń, ponownie rozkładamy porcję herbatników, na nie krem mascarpone. Torcik ozdabiamy wedle uznania.
SMACZNEGO 🙂