0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Tortilla
5 szt - Jajka
10 szt - Pomidorki koktajlowe
pęczek - Szczypiorek
1,5 szt - Ser mozzarella w zalewie (kulka)
Sól do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Zapiekana tortilla

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Naczynie do tarty wysmarować masłem i opruszyć bułką tartą. Na dno naczynia wyłożyć duży placek tortilli, następnie wylać jajka, po całości ułożyć pomidorki pokrojne na połówki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

2.Wierz dania posypać pokrojonym szczypiorkiem i ułożyć po całości pokrojone plastry mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika i zapiekać do czasu zarumienienia i ścięcia dania.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1692702996629
poprzednie
Ciasto z porzeczkami i makiem
1693229337737 — kopia
następne
Łosoś w sosie śmietanowym
1692702996629
poprzednie
Ciasto z porzeczkami i makiem
1693229337737 — kopia
następne
Łosoś w sosie śmietanowym

Dodaj komentarz