0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 szt - Cukinia
1 szt - Cebula
5 szt - Jajka
1 pęczek - Szczypiorek
3 łyżki - Olej rzepakowy
Sól do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Zapiekane jajeczka na cukinii

Cechy dania:
  • Słone
Pora dnia:
  • 30 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę, zarumieniamy.

2. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do cebuli. Smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku solą, mieszamy.

3. Na gotową cukinię wbijamy 5 jaj, solimy, posypujemy szczypiorkiem. Dusimy pod przykryciem do ścięcia jaj.

4. Podajemy ze świeżą bułeczką z masełkiem.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
2b981f08711933bbea9d0368
poprzednie
Owocowe, mrożone batoniki
9370de24d0fefeff3e1c66d9
następne
Kebab wege z klopsikami sojowymi na bazie groszku i marchewki
2b981f08711933bbea9d0368
poprzednie
Owocowe, mrożone batoniki
9370de24d0fefeff3e1c66d9
następne
Kebab wege z klopsikami sojowymi na bazie groszku i marchewki

Dodaj komentarz