Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1.Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kawałki zimne masło. Rozdrobnić składniki na kruszonkę, dodać żółtko i zagnieść składniki w jednolite ciasto. Ciastem wylepić spód okrągłej formy o średnicy 24 – 25 cm. Wstawić do piekarnika na około 15 – 20 minut (piec na złoty kolor).
2.Twaróg zmiksować z cukrem, proszkiem budyniowym oraz cukrem wanilinowym, następnie dodać jajka i znów zmiksować na jednolitą masę.
3.Na podpieczony spód wyłożyć masę serową i wyrównać powierzchnię. Na wierzch wysypać borówki amerykańskie. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 – 40 minut. Na dno piekarnika postawić małą keksówkę z gorącą wodą, co zabezpieczy sernik przed pęknięciem oraz sernik będzie wilgotny. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
PS. Podawać na talerzyku z porcją świeżych borówek.
SMACZNEGO 🙂