0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
SPÓD:
120 g - Mąka pszenna 0,7 szkl
2 łyżki - Cukier brązowy lub erytrytol
0,5 łyżeczki - Proszek do pieczenia
60 g - Masło śmietankowe zimne
1 szt - Żółtka jajka
MASA SEROWA
1 kg - Twaróg sernikowy
0,6 szkl Cukier lub erytrytol
1 szt - Budyń śmietankowy w proszku
1 szt - Cukier waniliowy
2 szt - Jajka
DODATKOWO
300 g - Borówki

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Sernik z borówkami

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • 40 min
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

  • SPÓD:

  • MASA SEROWA

  • DODATKOWO

Przygotowanie

Udostęnij

1.Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kawałki  zimne masło. Rozdrobnić składniki na kruszonkę, dodać żółtko i zagnieść składniki w jednolite ciasto. Ciastem wylepić spód okrągłej formy o średnicy 24 – 25 cm. Wstawić do piekarnika na około 15 – 20 minut (piec na złoty kolor).

2.Twaróg zmiksować z cukrem, proszkiem budyniowym oraz cukrem wanilinowym, następnie dodać jajka i znów zmiksować na jednolitą masę.

3.Na podpieczony spód wyłożyć masę serową i wyrównać powierzchnię. Na wierzch wysypać borówki amerykańskie.  Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 – 40 minut. Na dno piekarnika postawić małą keksówkę z gorącą wodą, co zabezpieczy sernik przed pęknięciem oraz sernik będzie wilgotny. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

PS. Podawać na talerzyku z porcją świeżych borówek.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1691858849397
poprzednie
Letnia sałatka
1692701451304 — kopia
następne
Spaghetti z tofu i sosem śmietanowym
1691858849397
poprzednie
Letnia sałatka
1692701451304 — kopia
następne
Spaghetti z tofu i sosem śmietanowym

Dodaj komentarz