0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
1 kg - Twaróg sernikowy
1 szt - Galaretka brzoskwiniowa
1 szt - Galaretka agrestowa
1 szt - Galaretka malinowa
1 szt - Galaretka cytrynowa
15 szt - Truskawki
Galaretki mogą mieć dowolne smaki

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Blok galaretkowy

Cechy dania:
  • Słodkie
Pora dnia:
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

  • Galaretki mogą mieć dowolne smaki

Przygotowanie

Udostęnij

1.Galaretkę, każdą osobno rozpuścić w szklance wody i odstawić do stężenia (oprócz brzoskwiniowej). Następnie te stężałe pokroić w kostkę. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.

2. Prostokątną foremkę (jedną dużą bądź dwie mniejsze) wyłożyć folią spożywczą i poukładać plasterki truskawek. Super sprawdzą się także foremki jednorazowe aluminiowe, z których łatwo, po ich przecięciu wyjąć już gotowy blok.

3. Ser z wiaderka wymieszać z przestudzoną galaretką brzoskwiniową. Następnie dodać pokrojone kolorowe galaretki i wymieszać. Całość przełożyć do foremki/ek. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
1683042088865
poprzednie
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami
1684329828400
następne
Zapiekane gołąbki bez zawijania
1683042088865
poprzednie
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami
1684329828400
następne
Zapiekane gołąbki bez zawijania

Dodaj komentarz