Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1.Mięso pokroić na mniejsze kawałki i lekko rozbić tłuczkiem. Wszystkie przyprawy wymieszać i przyprawić mięso z każdej strony. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Cztery suszone pomidory posiekać bardzo drobno i wymieszać ze śmietanką. Pozostałe pokroić w grubszą kostkę.
2.Na patelni rozgrzać dwie, trzy łyżki oleju, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu mieszając do lekkiego zrumienienia. Podsmażoną cebulę wyjąć i porcjami na tej samej patelni smażyć mięso z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, aby mięsko było soczyste). Po usmażeniu mięsa, dodać do niego wcześniej podsmażoną cebulę i wymieszać.
3.Wlać śmietankę z pomidorami, pomidory w kostce i siekaną natkę pietruszki. Całość dusić 2/3 minuty, na niedużym ogniu aż śmietanka lekko zgęstnieje. Co jakiś czas mieszać.
4. Zdjąć z ognia i podawać z ulubionymi dodatkami np. ryżem, makaronem czy ziemniakami.
SMACZNEGO 🙂