0 0

Udostępnij w Social Mediach:

Możesz również skopiować i udostępnić ten link

Składniki

Liczba porcji:
8 kromek - Chleb tostowy
1 szt - Papryka zielona
kilka plastrów - Ser żółty
300 g - Serek wiejski
pęczek - Rzodkiewka
pęczek lub dwa - Szczypiorek
2 sztuki - Pomidor
Pieprz do smaku
Pieprz do smaku

Dodaj przepis do zakładki

Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.

Pomidorowe tosty i serek wiejski

Cechy dania:
  • Słone
  • 30 min
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Przygotowanie

Udostęnij

1. Każdy tost smarujemy lekko masłem, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem, kładziemy 1 lub 2 plasterki pomidora oraz plasterek żółtego sera. Tak przygotowany tost przykrywamy drugim tostem.

2. Tosty zapiekamy na grillu elektrycznym do zarumieniania i rozpuszczenia sera.

3. W między czasie serek wiejski mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką oraz rzodkiewką pokrojoną w paseczki, dodajemy szczypiorek. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy.

SMACZNEGO 🙂

Aneta

Uwielbiam gotować. To moja pasja i alternatywa na spędzanie wolnego czasu.

Recenzje przepisów

Nie ma jeszcze recenzji dla tego przepisu, użyj formularza poniżej, aby dodać komentarz
17a478f4572e680e18824c67
poprzednie
Łaciate babeczki z nutką pomarańczy i czerwoną porzeczką
aab34c9f9a3b065d6b9e48b3
następne
Ciasto serowo jabłkowe
17a478f4572e680e18824c67
poprzednie
Łaciate babeczki z nutką pomarańczy i czerwoną porzeczką
aab34c9f9a3b065d6b9e48b3
następne
Ciasto serowo jabłkowe

Dodaj komentarz