Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, oba rodzaje cukru i maślankę, sok z pomarańczy. Mieszamy wszystko do połączenia.
2. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko mieszamy tylko do połączenia składników (nie mieszamy za długo). Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, mieszamy do połączenia.
3. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (babeczki można też piec bez formy, tu warto użyć sztywniejszych papilotek). Z podanych składników wyjdzie około 12 babeczek. Do każdej papilotki nakładamy naprzemiennie trochę masy ciemnej i jasnej (3/4 wysokości). Pomiędzy masami wkładamy garstkę czerwonych porzeczek.
4. Babeczki pieczemy około 25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu.
SMACZNEGO 🙂