Musisz się zalogować lub zarejestrować, aby dodać do ulubionych ten przepis.
1. Galaretkę cytrynową i malinową (każdą z nich) rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody (250 ml).
2. Drugą galaretkę malinową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody.
3. Masło rozpuszczamy, herbatniki miksujemy na proszek, składniki mieszamy ze sobą, ugniatamy w okrągłej foremce wyłożonej papierem do pieczenia, ugniatamy, chłodzimy w lodówce.
4. Owoce myjemy, borówki przekrajamy na połówki. Jak galaretki ze szklanek zaczną gęstnieć to kolejno każdą z nich mieszamy z serkiem greckim. Do cytrynowej masy dodajemy borówki i mieszamy, do masy malinowej dodajemy maliny, mieszamy.
5. Na spód ciasteczkowy wykładamy masę malinową, wstawiamy do lodówki. Po lekkim stężeniu masy malinowej wykładamy masę cytrynową z borówkami. Wstawiamy do lodówki. Na koniec, na wierzch ciasta wylewamy drugą lekko tężejącą galaretkę malinową, ozdabiamy czym chcemy.
SMACZNEGO 🙂